Juryleden 2018

Juryleden Asten-Heusden 2018

Bij zwartbont hebben wij dit jaar Addy Moree bereid gevonden om te jureren en bij roodbont zal Jorien Vosman deze taak op zich nemen. Onderstaand een korte introductie van beide juryleden waarin ze zich zelf voorstellen:

Addy Moree is de naam. Woonachtig te Oud-Beijerland, dat ligt onder Rotterdam op de Zuid Hollandse eilanden. Vanaf 2010 ben ik opnieuw werkzaam bij CRV als inspecteur, tussentijds heb ik ruim 8 jaar gewerkt bij Tellus als fokkerijadviseur. Naast mijn werk bij CRV maak ik wekelijks uren op een biologisch melkveebedrijf met 200 melkkoeien. Dit bedrijf maakt onderdeel uit van een biologisch akkerbouwbedrijf. Tevens ben ik bestuurlijk actief bij de West Brabantse fokkerijstichting. Deze stichting organiseert o.a. de wintershow in Etten-Leur en de jongveekeuring tijdens de Boerendag in Rijsbergen. Ik kan erg genieten van goed gebouwde koeien, die hun dagelijkse taak in de stal duurzaam kunnen vervullen. Natuurlijk zoek ik in de keuringsring tevens naar fraaie koeien!

 

 

Mijn naam is Jorien Vosman, geboren en getogen in Rijssen, op de boerderij. Het bedrijf is een echt familie bedrijf, met ongeveer 90 (hoofdzakelijk) roodbonte melkkoeien en bijbehorend jongvee. Zelf ben ik werkzaam als onderzoeker fokwaarden bij CRV. Hier mag ik me bezig houden met het ontwikkelen van nieuwe fokwaarden en het up-to-date houden van bestaande fokwaarden. ‘s Avonds en in het weekend help ik met veel plezier mee in de stal. Thuis beleven we er veel plezier aan om af en toe met de koeien naar de show te gaan. Met als hoogtepunt de vaarzen kampioen (Irma 108, V. Ladd P) op de afgelopen HHH-show.