Kampioenschap vaarzen wordt vervroegd in programma!!!

Naar aanleiding van een aantal vragen van inzenders hebben wij als bestuur onze verantwoording genomen om het kampioenschap vaarzen te vervroegen.

Voornaamste reden hiervoor is dat de vaarzen niet te lang met een te vol uier in de ring zullen verschijnen. Hierin is de inzender zelf natuurlijk de eindverantwoordelijke. Wij hebben er voor gekozen dat het kampioenschap vaarzen plaats vind na de laatste rubriek oudere koeien, en voor de groepenkeuring. Waarom niet meteen na de rubrieken vaarzen, omdat dan nog te weinig publiek aanwezig is om de waardering aan de uiteindelijke kampioenen te geven. Wij hopen als bestuur dat wij hiermee aan de wens van de inzenders tegemoet zijn gekomen.

Nog een wijziging in het programma is dat wij een Bas Engelen Bokaal in het leven hebben geroepen. Deze bokaal zal een wisseltrofee zijn, die uitgereikt wordt aan de beste bedrijfsgroep van de dag. Bas Engelen is ons helaas afgelopen jaar ontvallen. Hij was een pionier binnen de rundveeverbetering, stak zijn mening niet onder stoelen of banken. Was als inzender samen met zijn jongens elke editie aanwezig en niet zonder succes. De prijs waar hij dan de meeste waardering voor had was toch die van de bedrijfsgroepen. Naast inzender was hij ook financieel altijd bereid om de wintershow te steunen vanuit zijn bedrijf KI-Samen.